streda, 8. mája 2013

Rýchly koláč s rebarborou


Zbožňujem rebarboru, a keď som ju zbadala predávať, neodolala som ... a rýchly koláčik doplnený jej kyslastou chuťou bol na svete.

Potrebujeme:

  • 5,5 dl špaldovej múky
  • 2,5 dl trstinového cukru + trochu naviac k rebarbore
  • 1 prášok do pečiva (ja používam bezfosfátový)
  • 1 lyžička vanilkovej esencie (prípadne vanilkový cukor)
  • 3 vajcia
  • 1 dl mlieka
  • 0,5 dl olivového oleja
  • rebarbora


Rebarboru očistíme, nakrájame na drobné kúsky ...nádherné malé ružovkasté a zelenkavé kúsky ... a podusíme. Podľa chuti pridáme trochu cukru.



Všetky suroviny spolu pekne premiešame, vylejeme na plech, ktorý buď potrieme olejom a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie. Na cesto poukladáme udusenú rebarboru a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečieme približne 30 - 35 minút na strednej priečke. Asi tak 10 minút pred koncom môžeme ešte koláčik posypať trochou trstinového cukru - povrch bude krásne chrumkavý. 


Po vychladnutí, ak vydržime, maškrtíme!




Veľmi chutná variácia tochto koláčika podľa môjho brata ... miesto rebarbory použil nahrubo nastrúhané jablká a z rebarbory spravil  chutney, ktorým hotový koláč polial. Mňam!!!

2 komentáre:

  1. Rebarboru já můžu, už si píšu, dík:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ja tiež :), preto som aj neodolala, keď ju už začali predávať. Pekný večer.

      Odstrániť