piatok, 4. mája 2012

Sekaná plnená vajíčkom


Šikovný recept na sekanú z mletého mäska. Potrebujeme:

  • 500 g mletého mäska (v tomto prípade som mala zmes bravčového a hovädzieho mäska)
  • 1 - 2 lyžice horčice (podľa chuti)
  • 1 - 2 lyžice kečupu (podľa chuti)
  • 3 - 4 vajíčka
  • hladká múka (podľa potreby)
  •  soľ, korenie na dochutenie

Mleté mäsko zmiešame so všetkými surovinami. Do mäsovej zmesi pridáme jedno vajíčko a hladkú múku. Múky toľko, aby zmes bola pekne spojená a kompaktná, ale nie príliš tuhá. Zvyšné vajíčka uvaríme na tvrdo.


Mäsovú zmes preložíme na pekáč a "zabalíme" do nej na tvrdo uvarené vajíčka. Pokvapkáme troškou olivového oleja a dáme piecť na 190 až 200 stupňov. Zo začiažku nepodlievame vodou, necháme asi tak 15 minút piecť "na sucho". Potom podlejeme trochou vody a pečieme, kým nie je povrch chrumkavý. Z času na čas môžeme výpekom mäsko obliať.


Ako prílohu som k sekanej pripravila zemiakovú kašu, do ktorej som pridala trošku zelenej časti z mladej cibuľky a roztlačeného cesnaku.

Dobrú chuť!

6 komentárov:

  1. jeej sekaná, to je dobrá vec, my to tiež jeme so zemiakovou kašou, ale rovnako je dobrá aj na studeno :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano ano, dobrá a jednoduchá ... u nás sa tak rýchlo spráskala, že na studeno už nezostalo :)

      Odstrániť
  2. Taky jsem dělala a moc nám chutnala

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sekaná je veľmi vďačné jedlo a u nás sa teda teší veľkej obľube :)

      Odstrániť
  3. hmm to vypada uzasne!dala bych si

    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem. Veľmi dlho som sekanú nerobila, tak sme si pochutili :)

    OdpovedaťOdstrániť