pondelok, 17. decembra 2012

Bezlepkové koláčiky


Práve som ich dopiekla ako zdravšiu obmenu cookies, ktoré zvyknem robiť. A zajtra sa chystáme s deťmi na malú predvianočnú párty a myslím, že minimálne jednej osôbke spravia radosť.

Potrebujeme:
  • 100 g roztopeného masla
  • 1 vajce
  • 90 g nerafinovaného cukru
  • 100 g ryžovej múky
  • 90 g pohánkových vločiek
  • 1 KL guarovej múky
  • 100 g sušeného ovocia

Roztopené maslo vyšľaháme s cukrom a vajíčkom. Pridáme zmes ryžovej múky, pohánkových vločiek a guarovej múky. Poriadne premiešame a na záver pridáme sušené ovocie, v mojom prípade zmes hrozienok a brusiniek. Na plech kladieme malé kôpky ďalej od seba a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne 13-15 minút, reps. kým okraje koláčikov začnú hnednúť.
 




 
 A maškrtíme!!!

2 komentáre:

  1. Vyzerajú zaujímavo ja robievam BB keksy na pohľad je to dosť podobné ale je to skôr o semienkach . Pekný Silvester a šťastný nový rok :-) .

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavé blog varenia, moc sa mi páči recepty z vašej krajiny, aj keď nie sú tak odlišné od Španielska. Pozývam vás k návšteve môj blog kuchyne vo Valencii, v Španielsku, blog tradičné a moderné kuchyne.

    http://valenciagastrononmic.blogspot.com

    Mimochodom, mám rád vaše zákusky

    OdpovedaťOdstrániť