štvrtok 8. marca 2012

Ako si ochutiť olivový olej



Olivový olej je v našej domácnosti nepostrádateľný. Aj samotný je vynikajúci, no my si ho ešte zvykneme ochutiť rôznymi dobrotkami. Takýto ochutený olej využívame na studenú i teplú kuchyňu.

Ako na to? Je to veľmi jednoduché. Do prázdnej nádoby - fľašky, uzatvárateľného pohárika ... na dno naskladáme dobrotky, ktorými chceme olej ochutiť. Zalejeme olejom a hotovo. Už po pár dňoch olej presiakne chuťou pridaných prísad.

Tento krát sme v jednom prípade olej ochucovali chilli papričkami a cesnakom a v druhom prípade bazalkou a cesnakom.






8 komentárov:

  1. These would definitely be the two flavors I would pick for flavoring olive oil! I especially love the chili infused one.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Thank you. The chilli one is really special and it was the first one, we tried to prepare. Basalic one is much more finer. What could very interesting combination is to use Herbs de Provence or lemon grass.

      Odstrániť
  2. Teda, to je nahodicka, ja som akurat pokukovala dnes v obchode po ochutenom olivovom oleji, bazalka a cili papricky ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidis a pritom je take lahke si to spravit aj doma. Urcite to vyskusaj. Ten chilli olej je fakt skvely.

      Odstrániť
  3. minule som kukala na paprike o olivovom oleji,ako sa vyraba v toskansku, od zberu oliv az po lisovanie azopar mnamkovych receptov. bolo to nesmierne zaujimave. a ti taliani ho piju ako nasi dedovia palenku..a aj su dlhoveki potom :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sme možno videli rovnaký program :) . Keď je kvalitný olej, tak sa fakt dá jesť po lyžičkách.

      Odstrániť
  4. sooo great- love the blog!
    xx the cookies
    samecookiesdifferent.blogspot.com
    share the feeling
    visit <3

    OdpovedaťOdstrániť