Tento víkend sme hodovali v pravom zmysle slova. Jedli sme samé dobroty, maškrtili na koláčikoch a šantili na kolotočoch.
Ponúkam Vám niekoľko dobrotiek z tohto nášho veľmi vydareného víkendu.
Domáce cestoviny s omáčkou, ktorá sa nevarí
Na domáce cestoviny potrebujeme vajcia a hladkú múku. Ja som použila špaldovú hladkú. Pre dve osoby treba asi jedno celé vajíčko a dve žĺtka a zhruba 120 g múky. Vymiešané cesto vyvaľkáme natenko a narežeme podľa vlastnej chuti. Ak máte lis na cestoviny, bude to o to ľahšie. Cestovinky nakoniec uvaríme v osolenej vode.
Omáčku, ktorá sa nevarí, pripravíme z dvoch žĺtkov, 120 g nastrúhaného parmezánu, nastúhanej kôry a šťavy z jedného väčšieho citróna a 5 - 6 lyžíc olivového oleja. Nakoniec pridáme ešte za hrsť bazalky, ktorú napríklad v mažiariku rozdrvíme s trochou soli na kašu.
A zmiešame dohromady s ešte horúcimi cestovinami.
Podľa chuti, môžeme pridať trošku schwarzwaldskej šunky.
Košíčky z lístkového cesta
Z lístkového cesta (kúpeného a vyvaľkaného) povykrajujeme kolieska. Ja som použila "ikeácky mojito pohár", aby mi kolieska pasovali do mufinkového plechu. Jednotlivé košíčky vyplníme tým, čo máme radi. V našom prípade som použila malinový džem, kúsky zavárenej hrušky a tmavú čokoládu. No a keďže z predošlého receptu ostalo veľa vajíčkových bielok, tieto vyšľaháme s cukrom na tuhú penu a prikryjeme košíčky. Dáme piecť do vyhriatej rúry, kým bielková pena nezozlatne.
Dobudúcna by som si však asi samotné košíčky pripravila a upiekla skôr a potom ešte dopiekla s plnkou a bielkovou penou.
Hodová torta
A napokon je tu Hodová torta. Už len ten samotný tortový korpus je úžasný. A ešte keď ho naplníte, určite zožnete veľký úspech.
Potrebujeme:
- 150 g tmavej čokolády
- 150 g zmäknutého masla plus trošku na vymastenie formy a do pudingu
- 170 g krupicového cukru
- 6 vajec, žĺtky a bielky zvlášť
- 150 g hladkej múky, preosiatej
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- vanilkový puding
- ovocný džem
- ríbezle
- biela čokoláda
- mliečna čokoláda a posýpka na dozdobenie
Uvaríme si puding podľa návodu. Do uvareného pudingu nalámeme bielu čokoládu a dáme trochu masla. A plníme tortu - každé poschodie natrieme džemom, pudingom a ríbezľami. Celú poskladanú tortu ešte potrieme zvyšným pudingom a dozdobíme podľa možností rôznou posýpkou, či roztopenou alebo nalámanou čokoládou alebo čokoládovými hoblinkami.
Dobrú chuť!
Hello dear,
OdpovedaťOdstrániťmaybe you would like to follow each other's blogs with GFC or via bloglovin? or even both?
wolffashion.blogspot.com
have a nice day!
gV
Hi Gabriele, will be pleasure. Just saw your blog and I like it soo much. :)) nice day!
Odstrániť