Šikovný recept na sekanú z mletého mäska. Potrebujeme:
- 500 g mletého mäska (v tomto prípade som mala zmes bravčového a hovädzieho mäska)
- 1 - 2 lyžice horčice (podľa chuti)
- 1 - 2 lyžice kečupu (podľa chuti)
- 3 - 4 vajíčka
- hladká múka (podľa potreby)
- soľ, korenie na dochutenie
Mleté mäsko zmiešame so všetkými surovinami. Do mäsovej zmesi pridáme jedno vajíčko a hladkú múku. Múky toľko, aby zmes bola pekne spojená a kompaktná, ale nie príliš tuhá. Zvyšné vajíčka uvaríme na tvrdo.
Mäsovú zmes preložíme na pekáč a "zabalíme" do nej na tvrdo uvarené vajíčka. Pokvapkáme troškou olivového oleja a dáme piecť na 190 až 200 stupňov. Zo začiažku nepodlievame vodou, necháme asi tak 15 minút piecť "na sucho". Potom podlejeme trochou vody a pečieme, kým nie je povrch chrumkavý. Z času na čas môžeme výpekom mäsko obliať.
Ako prílohu som k sekanej pripravila zemiakovú kašu, do ktorej som pridala trošku zelenej časti z mladej cibuľky a roztlačeného cesnaku.
Dobrú chuť!
jeej sekaná, to je dobrá vec, my to tiež jeme so zemiakovou kašou, ale rovnako je dobrá aj na studeno :)
OdpovedaťOdstrániťano ano, dobrá a jednoduchá ... u nás sa tak rýchlo spráskala, že na studeno už nezostalo :)
OdstrániťTaky jsem dělala a moc nám chutnala
OdpovedaťOdstrániťSekaná je veľmi vďačné jedlo a u nás sa teda teší veľkej obľube :)
Odstrániťhmm to vypada uzasne!dala bych si
OdpovedaťOdstrániťhttp://sienastyle.blogspot.com/
Ďakujem. Veľmi dlho som sekanú nerobila, tak sme si pochutili :)
OdpovedaťOdstrániť