nedeľa 6. mája 2012

Losos pečený so špargľou a cherry paradajkami


Ryby a lososa nevynímajúc máme veľmi radi. Keď som uvidela tento úžasný recept na Lososa pečeného so špargľou a cherry paradajkami, neodolala som. A musím povedať, že doma som zožala veeeľký úspech.

Pre dve osoby potrebujeme:
  • 400 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • zelenú špargľu (v pôvodnom recepte sú len 4 výhonky, ja som dala oveľa viac)
  • cherry paradajky (množstvo podľa chuti)
  • 1 lyžica balzamikového octa
  • 2 filety lososa
  • soľ, čierne korenie a nastúhanú citrónovú kôru z 1 citróna
  • za hrsť nasekaného kôpru


Rúru si zahrejeme na 200 stupňov. Zemiaky očistíme, ak máme nové zemiaky, stačí ich iba poriadne vydrhnúť, a nakrájame na menšie kúsky. Dáme na plech, pokvapkáme lyžicou olivového oleja a dáme piecť na 30 minút.


Po 30 minútach, keď zemiačiky začnú byť zlatavé, pridáme špargľu a dáme znovu do rúry piecť na asi 15 minút.


Pridáme paradajky a pokvapkáme ich balzamikovým octom, tiež lososa, ktorý potrieme zmesou soli, korenia a citrónovej kôry so zvyšnou lyžicou olivového oleja a posypeme kôprom. Vrátime do rúry a pečieme ešte 10 - 15 minút, aby sa losos pekne prepiekol. Dobrú chuť!




6 komentárov: