Olivový
olej je v našej domácnosti nepostrádateľný. Aj samotný je vynikajúci, no
my si ho ešte zvykneme ochutiť rôznymi dobrotkami. Takýto ochutený olej
využívame na studenú i teplú kuchyňu.
Ako
na to? Je to veľmi jednoduché. Do prázdnej nádoby - fľašky,
uzatvárateľného pohárika ... na dno naskladáme dobrotky, ktorými chceme
olej ochutiť. Zalejeme olejom a hotovo. Už po pár dňoch olej presiakne
chuťou pridaných prísad.
Tento krát sme v jednom prípade olej ochucovali chilli papričkami a cesnakom a v druhom prípade bazalkou a cesnakom.
These would definitely be the two flavors I would pick for flavoring olive oil! I especially love the chili infused one.
OdpovedaťOdstrániť:) Thank you. The chilli one is really special and it was the first one, we tried to prepare. Basalic one is much more finer. What could very interesting combination is to use Herbs de Provence or lemon grass.
OdstrániťTeda, to je nahodicka, ja som akurat pokukovala dnes v obchode po ochutenom olivovom oleji, bazalka a cili papricky ;o)
OdpovedaťOdstrániťVidis a pritom je take lahke si to spravit aj doma. Urcite to vyskusaj. Ten chilli olej je fakt skvely.
Odstrániťminule som kukala na paprike o olivovom oleji,ako sa vyraba v toskansku, od zberu oliv az po lisovanie azopar mnamkovych receptov. bolo to nesmierne zaujimave. a ti taliani ho piju ako nasi dedovia palenku..a aj su dlhoveki potom :))
OdpovedaťOdstrániťTak to sme možno videli rovnaký program :) . Keď je kvalitný olej, tak sa fakt dá jesť po lyžičkách.
Odstrániťsooo great- love the blog!
OdpovedaťOdstrániťxx the cookies
samecookiesdifferent.blogspot.com
share the feeling
visit <3
Thank you :)))
Odstrániť