Z máloktorejzeleniny sa dá vytvoriť hladšie pyré než z tekvice. Polievka z nej jev skutku neprekonateľná J .
Potrebujeme: olivovýolej, 2 cibule nakrájané na jemno, niekoľko strúčikov cesnaku, 1 kg tekvice (ja som opäť použila hokkaido),700 ml akéhoľvek vývaru, 150 ml smotany na šľahanie alebo na varenie, soľa korenie na dochutenie
Nechajte cibuľku speniť v hrnci na oleji,kým je mäkká. Pridajte tekvicu a zhruba 10 minút ju za občasného miešaniaopekajte, kým začne byť mäkkšia.
Pridajte vývar, soľ a korenie. Privedtek varu a asi 10 minút pozvoľna varte. Keď je tekvica už mäkká,pridajte smotanu, priveďte opäť k varu a potom rozmixujte.
Ak chcete maťpolievku dokonale sametovo hladkú, možete ju ešte prepasírovať.
Pri servírovanímôžete polievku ozdobiť vylúpanými tekvicovými jadierkami a kúskamiopečeného chlebíka. Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára